2009. április 9., csütörtök

Brugge - Avagy a Japán Erőszakik

FIGYELEM : EZEN CIKK FOTÓINAK MEGTEKINTÉSEKOR, KÉRJÜK HASZNÁLJON NAPSZEMÜVEGET.


Kezdetben mintha borongósnak tűnt volna az ég. Gentben már szakadt az eső..Brugge-ben pedig újra csak borongott, ezért kérjük, hogy minden kedves és kedvtelen olvasó használja lelki photoshop-sunshine layerét, hogy a képek megkaphasssák eredeti szépségüket.

Murci, Dávid és én három felől érkezvén a vasútállomáson találkoztunk. Még alig mélyedtünk bele az In Brugge (Erőszakik..khm) című film elemzésébe, mikor kedélyes japán turistacsapat lepte el az egyik utcát. Nevezetesen azt, amelyiken mi is épp a főtér felé sétáltunk. Egy kissé rémisztő fejű, ám rendkívül mosolygós japán bácsi rohant oda Dávidhoz a fényképezőgépével. Dávid lelkesen bólintott, hogy lefotózza őket, de a bácsi nemet intett.
"ákásáka pákálá"- mondta.
És Dávidot magához rántotta a fényképezőgépet pedig a kezembe nyomta. Dávidot erősen átölelve fogkrémreklám mosolyt vágva mosolygott a kamerába.. Dávid fején leírhatatlan döbbenet keringett...Murci szakadt a röhögéstől én próbáltam úgy nevetni, hogy ne remegjen annyira a kezem...hátha éles is lesz a kép róluk.

Három lépést eltávolodva a kínos helyszínről, röhögőrohamokkal küzdve próbáltuk megfejteni, hogy
A : japán bácsi azt hitte Dávid eredeti belga ember, tehát látványosság.
B : japán bácsi azt hitte Dávid egy ismert amerikai filmsztár.
C : japán bácsi azt hitte Dávid a firenzei Dávid szobor.

Én még alig töröltem ki a szememből a könnyeket. Mikor ugyanolyan váratlan lelkesedéssel odarohant hozzánk ugyanaz a bácsi, de ezáltal Murci esett áldozatul. Hát aki kicsit is ismeri Murcit, láthatja azt az óriási kibuggyanni akaró, ugyanakkor illemből tökéletesen kedves mosolyt az arcán ami az egész szituációnkat a legjobban jellemezheti :


Mindazonáltal Brugge lenyűgözően csodás. Róttuk az utcákat, jártunk a Toronyban, ahonnan az Erőszakik-ban leugrik az egyik főszereplője a filmnek, de detektáltuk hogy a turisták elől ez a lehetőség gondosan el van zárva. Voltunk két múzeumban is, egy csodás sörözőben és egy szivarfüstös kocsmában. Egy templomban megérinthettük azt a plexidobozt is, amiben egy üvegcse feküdt amiben azt mondták Jézus vére van. Legalábbis egy kicsi. Hosszasan álltunk ezért sorba, és sehogyan sem tudtuk elsunnyogni a plexidoboz mellé tett adakozóúrnábapénztdobást, mert a plexidoboz felett egy apáca helyett papnak ment néni ült morcos tekintettel. Rátaláltunk egy ilyen rétre is Dávid jóvoltából :
A képpel egyébként a "Kertitörpe-szerepre alkalmas mellékszereplők jelentkezését várjuk !" című hirdetésre szeretnék castingra menni.

Volt, ami előtt én töltöttem három percet álmélkodva :







És volt ami előtt a fiúk :



3 megjegyzés:

  1. a rét teljesen olyan, mint a Big fish-ben:) még a ház is, tisztára mint amiben Sandra Templeton lakott.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. http://www.youtube.com/watch?v=Gj66KeIkOts

    VálaszTörlés