2009. február 5., csütörtök

EU szárny-adó


Ezúton szeretném "felreppenteni" az ötletemet, nem titkolván mélységes tiszteletemet a Kapirgálófórumról idetévedt olvasóim (inkább olvasóm) előtt..hogy terjesszük fel az Európai Uniós Nemzetközi Cserekapcsolatok Tanács egy WWF- fel koprodukciós pályázati projektjeként a Galamb Erasmus létrejöttét.
Nagyon egyszerűen képzelem el a dolgot.

Fogunk egy nagy hálót a Nyugati Pályaudvar és a Blaha Lujza tér környékén és a legcsúnyább féllábú, félszemű pesti galambok közül bekebelezünk egy nagy tucatot.

Nos, Brüsszelben ez hogy nézne ki ?
Az itteni, háromszor akkora galambok másfajta mentaláitással rendelkeznek. Valahogy itt nem egy éhenkórász kéregetőt látok minden egyes galambban.
Nem. Itt kérem arisztokraták sétálnak, mintegy városnézés céljából az utcákon. Olykor elnézést kell kérjek tőlük, hogy belesétáltam a képbe" amit épp szemlélnek. Kéregetésről szó nincs.
Igazi Belga állampolgárok. Valószínüleg hogy honlapot kéne nekik létrehoznunk ahol fotóval regisztrálhatnak, saját profilt szerkeszthetnek (Mygalamb) maguknak, s az arra érdemesek közül végül egy EU bizottság válogatna, kik utazhatnak Magyarországra.
A kiszállítástól követően mindenki akkor repülne haza, amikor csak akar.

3 megjegyzés:

  1. most megnéztem itthon... és tényleg! MáSoK... olyan kis nyiszlettek... ott Külföldön, Belgikában..valahogy tényleg szebbek... (nohátm ezt se hittem, hogy valaha ilyet mondok egy galambra)

    VálaszTörlés
  2. És gondolom nem szarnak az utcára sem, mert az rangon aluli volna...:)

    VálaszTörlés
  3. A Kapirgáló Asszonytárs üzeni, hogy ha megfelelő Academic English órát végzett el itt Koppenhágában, akkor irány Brüsszel, már csak azért is, hogy beterjessze az indítványt...Dánia galambot nem, de agresszív sirályt tud kiutaztatni- egyike a "mit nem látok Budapesten"-dolgoknak ez: sirályok a háztetőkön a belvárosban. no comment no pogi.

    VálaszTörlés