2009. február 25., szerda

A katasztrófafilm jelenet

Tegnap beszorultunk a villamosba. Helyesebben szólva elakadt a villamosunk a Lemmonier és Anneessens megálló között, ugye a föld alatt vagyunk, teljesen metró hangulat, csak hát ez mégis villamos. Ekkor még vágóképként becsempésznek elénk két tündéri belga kislányt, az egyikük az apukája ölében a másik az ülésen viháncol és közben kő papír ollót játszanak. Kezdetben ez mindenkire jó hatással volt. Még nem sejtjük a veszélyt, a SZÖRNYET aki felettünk már pusztítja New York áram nélkül maradt utcáit ! ! !
Bár néha elment az áram, ilyenkor a mellettem olvasni próbáló belga hölgy mélyet sóhajtott. Aztán úgy húsz perc után a kislányok közül az egyik úgy gondolta, itt az ideje egy sírás hadművelet elindításának. Persze gondolom, hogy közös érdekképviseletből tette, remélve hogy így hamarabb kijutunk, mindenesetre olyan intenzíven képviselte az érdekeinket, hogy a mellettem lévő hölgy becsukta a könyvét, az előttem ácsorgó srác elővette az Ipodját, a kislány testvére pedig úgy érezhette, hogy ebben a szituációban nem hagyhatja egyedül nővérét, Ő is bekapcsolódott a síró klubba.
Ezután még tíz perc következett a zárt ajtós álló villamoson, ami meglehetősen feszült hangulatban telt.
Majd egy recsegő hang elmondta az utasításokat és az ajtók kinyiltak. Egy teljesen sötét alagút közepén vagyunk, ismétlem, fura csend honol a filmben. Egyesek kendőiket az orruk elé téve lépik át a "küszöböt". A villamos és az alagút fala között egy kb. 50 cm-es perem húzódik, pont olyan amin ha amerikai katasztrófafilmben lennénk előtte megmutattak volna egy sunnyogva rohanó patkányt. Szóval ezen a peremen oldalt fordulva araszolunk egyenként. Itt már látnunk kéne, hogy messzi az alagútban ömlik felénk a víz ! De mi csak szépen csendben vonulunk.
Itt ott egy-egy neon van a falon, ami által az alagút tulsó szélén hatalmasra nagyított emberalakárnyékok suhannak mellettünk. Egyszercsak kis fényt látunk !! ! és egy tucatnyi bámészkódó embert, finoman átlépjük az "életveszélyes belépni" táblát hátulról, és már kint is vagyunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése